IMPRESSZUM

A „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivál célja:

A fesztivál elsődleges célja, hogy élmény alapú elven felszínre hozza a pályaválasztás előtt álló gyerekekben lévő érdeklődést a műszaki pálya iránt, annak érdekében, hogy tudatosan válasszák ezt a pályát.

Koncepció:

A pályaválasztó diákok itt három kérdésre kapnak választ: Mi érdekel? Hol dolgozhatok, ahol ezzel foglalkoznak? Hol tanulhatom meg ezt a szakmát? A bokszutcákban szakgimnáziumok, felsőoktatási intézmények és cégek hat különböző ágazatot mutatnak be élmény alapú elven (Erősáramú elektrotechnika, gyengeáramú elektrotechnika, távközlés, gépészet, vegyipar, informatika).

Mi érdekel?

A Forma-1 mint technikai sport segítségével felvezető 15 perces élő show-t láthatnak a gyerekek. Ebben a technikai sportban benne van mind a hat ágazat (Erősáramú elektrotechnika, gyengeáramú elektrotechnika, távközlés, gépészet, vegyipar, informatika) és a gyerekek jól ismerik. A műsor alatt eldönthetik, hogy a hat ágazat közül mi érdekli őket leginkább.

Hol dolgozhatok, ahol ezzel foglalkoznak?

A felvezető program után a gyerekek bemehetnek a kiállítótérre, ahol az ágazati „boxutcák” elején az adott ágazathoz kapcsolódó cégekkel találkoznak. A cégeknél a munka világához kapcsolódó élményeket, kézzelfogható gyakorlatokat próbálhatnak ki.

Hol tanulhatom meg ezt a szakmát? 

Ha az adott ágazatnál a kapcsolódó cégeknél nyert élmények alapján nagy az érdeklődés, az ágazati „boxutca” végén meglátogathatják a kapcsolódó középiskolákat, felsőoktatási intézményeket, ahol további élményeket szerezhetnek és megtudhatják, hogy hol tanulhatják meg azt a szakmát, amivel elhelyezkedhetnek az adott ágazathoz kapcsolódó cégeknél.

Program:

Annak érdekében, hogy minden érdeklődő gyereknek legyen lehetősége minden céget és iskolát aktív érdeklődéssel meglátogatni, 2 órás turnusokban fogadjuk a maximum 400 fős csoportokat, amelyre előre regisztrálni kell.

A fesztivál további céljai:

  • Találkozási lehetőség biztosítása a gyerekeknek, szülőknek, iskoláknak és a szakirányú cégeknek
  • Együttműködés kialakítása, továbbfejlesztése az iskolák és a cégek között
  • A cégek számára a megfelelő utánpótlás előkészítése
  • A Szakképzési Centrumok bemutatkozása
  • Életpálya bemutatása

Rendezvény alapító ötletgazda: Danyi Vilmos
Rendezvény kivitelező, felelős főszervező: Günthner Attila, Magyar Elektrotechnikai Egyesület Irodavezető

 

Minden jog fenntartva

 

 



MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET
1075 BUDAPEST, MADÁCH IMRE ÚT 5. 
TEL.: +36 1 353 01 17
MEE@MEE.HU