MI EZ A FESZTIVÁL?
 

 

MI A PÁLYA? 2021

 

MEGTARTJUK

műszaki pályaválasztó fesztivál
Budapest - Debrecen - Szeged - Miskolc - Pécs - Győr

 

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület a járványügyi kockázat alakulását figyelembe véve örömmel tájékoztatja Önöket, hogy 2021 őszén a szokásos módon megrendezi a "Mi a pálya?" műszaki pályaválasztó fesztivál sorozatot.

 

 

Érdekelnek a műszaki dolgok?
ISMERD MEG!
Egy ismert DJ segítségével élő show-t láthatsz Szujó Zoltán közreműködésével, amely közben ráhangolunk a műszaki pálya különböző területeire, amikkel a fesztiválon megismerkedhetsz! A műsor közben akár már 15 perc alatt eldöntheted, hogy mi érdekel a leginkább!
Hol foglalkoznak ilyesmivel?
PRÓBÁLD KI!
Az "utcák" elején megtalálod azokat a cégeket, akik műszaki ágazatok kiemelkedő képviselői. Sőt izgalmas élmények is várnak náluk, hiszen egy csomó érdekes feladatot próbálhatsz ki a munka világából, kézzel fogható gyakorlatot szerezhetsz.
Mit kell hozzá megtanulni?
VÁLJ SZAKEMBERRÉ!
Az "utca" végén ott lesznek azok a középiskolák és felsőoktatási intézmények, ahol minden tudást és jogosítványt megszerezhetsz a különböző szakmák végzéséhez. Képzett műszaki szakemberként a kedvedre való munkahelyen dolgozhatsz majd felnőtt korodban.
 
 

Ezen a fesztiválon már 40.000 pályaválasztó ismerhette meg, hogy mi a pálya!
Élményalapú műszaki pályaválasztás

 

A MEE hosszú évek óta elkötelezett a pályaorientáció, a szakember-utánpótlás és a tehetséggondozás támogatásában. A rendezvény célja, hogy az ipari szereplők és az oktatási intézmények bevonásával látványos, vonzó, interaktív, élmény alapú bemutatók segítségével felkeltse az érdeklődést a pályaválasztás előtt álló diákokban a műszaki és informatikai pálya iránt, annak érdekében, hogy tudatosan válasszák ezt a pályát.

 

A korábbi években az ország mintegy 150 településéről, 490 általános iskolából és 180 középiskolából érkezett közel 11.000 csillogó szemű, érdeklődő diák és tanár. Az eddigi visszajelzések és statisztikák egyértelműen arra utalnak, hogy sokan itt kapnak kedvet ahhoz, hogy ezt a pályát válasszák.

 

Közel 60 kiállító cég és hozzávetőlegesen 40 középiskola és területileg illetékes egyetem ide vonatkozó műszaki kara várta érdekes programokkal a fiatalokat.

 

 

Gondoskodtunk róla, hogy akik nem tudtak eljönni, azok is halljanak a rendezvényről!

 

Reméljük idén is Partnereink között köszönthetjük Önöket!

Milyen ez a pályaválasztási fesztivál a gyerekek szemszögéből?
ILYEN VOLT A TAVALYI PÁLYA

"Budapest informatikai iskoláiról szerettünk volna tájékozódni, az informatika órák számáról, a nyelvtanulási lehetőségekről. Szerettem volna diákokkal, tanárokkal közvetlenül, kötetlenül beszélgetni. Mindez sikerült. Végül egy olyan iskola mellett döntöttem, melyről előtte nem is hallottam."
Péter (Budapest, 12 éves)
"Sok olyan dolgot tudtam meg amit továbbtanulás szempontjából figyelembe kell majd vennem. A kérdéseimre kapott információkkal sokkal jobban be tudtam magamban határolni, hogy mit kell ahhoz tanulnom, hogy végül elérjem a kitűzött szakmát. Teljesen meg voltam elégedve a rendezvénnyel."
Márton (Pécs, 13 éves)

Fényképek és videók is készültek?!
NÉZZ BE A GALÉRIÁBA!


 

Mikor, hol?
HELYSZÍNEK és IDŐPONTOK

Budapest
ELMŰ Sporttelep
Budapest, Népfürdő utca 20.
Szept. 15 - 16.
Debrecen
D. E. Sporttudományi oktatóközpont
Debrecen, Dóczy József u. 7.
Szept. 29.
Szeged
Szeged Városi Sportcsarnok
Szeged, Temesvári krt. 33.
Okt. 5.
Miskolc
Miskolc Egyetem Körcsarnok
Miskolc, Egyetem út 5.
Okt. 7.
Pécs
Lauber Dezső Sportcsarnok
Pécs, Veress Endre utca 10.
Nov. 4.
Győr
Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ
Győr, Váci Mihály u. 3.
Nov. 10.

MI A PÁLYA? MŰSZAKI PÁLYAVÁLASZTÓ FESZTIVÁL
A "Mi a pálya?" műszaki pályaválasztó fesztivál célja , hogy élmény alapú elven felszínre hozza a pályaválasztás előtt álló gyerekekben lévő érdeklődést a műszaki pálya iránt, annak érdekében, hogy tudatosan válasszák ezt a pályát.
Impresszum  •  Kapcsolat  •  Adatvédelem

SZERVEZŐK - TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT FORDULJ HOZZÁNK

Magyar Elektrotechnikai Egyesület
http://www.mee.hu  •  miapalya.mee.hu
Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal
http://www.nive.hu

 

           
Copyright - Minden jog fenntartva!
Webdesign: kreativtars.hu
Fejlesztés: Babka Gábor
  

IMPRESSZUM       KAPCSOLAT