A "LIKE" GYŐZTES MICHELISZ NORBIVAL

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum kezdeményezésére a Magyar Elektrotechnikai Egyesület a Nemzetgazdasági Minisztérium közreműködésével tavaly már országos szinten, 5 helyszínen szervezte meg a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivált. Elsődleges célunk, hogy élmény alapú elven felszínre hozzuk a gyerekekben lévő műszaki érdeklődést annak érdekében, hogy tudatosan válasszanak pályát.

A rendezvény ideje alatt több játékot is hirdettünk a gyerekek számára. A „like” versenyünk kiírása alapján az 5 különböző helyszínen megrendezett rendezvényünk során a gyerekek szelfiezhettek a megadott kritériumok alapján. A fotókat feltöltve a facebookra a legtöbb like-ot gyűjtő nyerte meg a a nyereményt, mely egy extra belépőt jelentett egy 2017-ben a HUNGARORINGEN megrendezésre kerülő nemzetközi autóversenyre.

A 2016. december 1-ig tartó játékunk győztesével, Meleg Szabolccsal beszélgettünk a nyereményének átadását követően. 2017. május 13-án az időjárásnak ellentmondóan derűsen várt már minket Szabolcs a Hungaroring bejáratánál: 

Első körben szeretnénk újra gratulálni a nyereményedhez. Melyik fesztiválunkon vettél részt? Mennyi like-ot gyűjtöttél? 

Szabolcs: Köszönöm szépen. Az ELMŰ Sporttelepén megtartott Mi a pálya rendezvényén vettem részt. Nagyon jól éreztem magam. A nyereményt 288 like segítségével zsebeltem be, de nagyon szoros volt a finálé. 

Mi volt a véleményed a fesztiválról? Melyik ágazat ragadott meg? 

Nagyon izgalmas volt, sok mindent ki lehetett próbálni. Igazából engem az informatika érdekel és ehhez kerestünk, néztünk iskolát. Szerettünk volna minél több infót gyűjteni, főleg ott tanuló diákokkal beszélgetni, hogy ők most hogy érzik magukat a suliban, milyen a suli, milyenek a tanárok. Mivel az informatika érdekel, ez a rendezvény sokat segített, hogy az iskolákat sorrendbe tudjuk tenni a felvételinél.

Kíváncsiak vagyunk a TE SZTORIDRA - akár egy-két mondatra - arról, hogy mit próbáltál ki, mi tetszett, miért tetszett, melyik volt a legizgalmasabb stand, a legizgalmasabb terület? 

Szujó Zoltán és Wéber Gábor a Forma 1 szemszögéből próbálta érdekesen bemutatni a szakmákat, izgalmas történetekkel, meséléssel. Többféle játék is volt, lehetett kis bélyegeket gyűjteni az iskolák standjánál és a legtöbbet összegyűjtők között a fesztivál végén sorsoltak dedikált nyereményeket, és volt a like-s játék is, amit végül sikerült megnyernem. Szinte mindent kipróbáltam. Volt Green Screen, robotprogramozás, drón, elektronikai bemutatók.

Sikerült megerősíteni a jövődet illetően az elképzeléseidet? 

Igen, sikerült, az informatikai pályát választom. Mindenképpen ajánlanám a fesztivált a pályaválasztás előtt álló társaim részére, mert érdekes volt, sok mindent meg lehetett tudni a szakmákról, iskolákról, az ott folyó oktatásról, tanárokról, a tovább tanulási valamint a későbbiek során az elhelyezkedési lehetőségekről. Ebben nagyon sokat segítetett a céges jelenlét, hogy megerősítse bennem. hogy „élő” szakmát választok.

Melyik autóverseny a kedvenced? Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy a Hungaroring támogatásával sikerül személyesen is Michelisz Norbival találkoznod?

Természetesen a Forma 1., de nagyon örültem amikor meg tudtam, hogy a WTCC hungaroringi fordulóján találkozhatók Michelisz Norbival. Nagyon közvetlen és kedves volt. Körbe vezetett Honda boxban, mesélt magáról és a versenyről. Megnézhettük a box utcát, autogrammot kérhettünk a versenyzőktől, fényképezgettünk. A paddockban a rengeteg kamion látványa, a szimulátoros vezetés, a freestyle bemutató volt a legérdekesebb. Köszönöm a Mi a pálya szervezőinek a lehetősége és a nyereményt, minden továbbtanulónak nagyon ajánlom a rendezvényen való részvételt. 





Köszönjük Szabolcs, sok sikert kívánunk a választott pályádon!

 

Köszönjük a Hungaroring támogatását, melynek köszönhetően egy életre szóló élménnyel gazdagodhatott a tavalyi Mi a Pálya? Műszaki Pályaválasztási Fesztiválunk „like” győztese. 
 

 



MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET
1075 BUDAPEST, MADÁCH IMRE ÚT 5. 
TEL.: +36 1 353 01 17
MEE@MEE.HU